About Me

dilahirkan kerana Cinta dan kasih sayang dari kedua orang tuaku.maka lahirlah seorang budak perempuan yg kadang-kala biol..

Sunday, October 23, 2016

FAKTA ANAK NO 2

Sejak kebelakangan ni selalu je terbaca tentang fakta anak ke-2 dekat wall fesbuk.Jadi mari kita tengok samaada it suits me or not.



1. Sebenarnya it takes time jugak nak maafkan orang
2. Ye saya garang pada certain people sahaja
3. Ye saya akan gelak seperti dunia ana yang punya
4.Kekadang sesentif + sesentap jugak.Hati aku keras tapi tak sekeras hati Roy
5.yang ni memang tak tahu.
6.Ye..saya sayang orang yang ambik berat pasal saya.Sebab mereka adalah kekuatan saya.Dan mereka adalah keluarga saya..BaBa-G,MaMa-G,KaKaK-G,Adik-G ija sayang korang.
 7.Iye la kot agaknya
8.Tumpuan apa? Rasa maam xde.
9.Ye la..Xnak org tahu kita tengah sedih.Xkan la nk tunjuk kt orang pulak.nanti dikatanya saja nak meraih simpati orang.boleh bawak gaduh kot.
10.Saya rindu semua kawan2 saya.
11.Tak roamntik langsung & Agak penyanyang dengan Aish je..**Cikja sayang Aish taoooo**
12.Manja dengan BaBa-G & MaMa-G je.Pemurah hati dengan KaKak-G Adik-G
13.Ntah la~ Tapi rasanya tak ;-)
14.Gila-Gila dengan BFF terutama dengan si Pingu & Rara
15.Hurm...kadang2 takut kadang2 tak.kalau blackout tak latakot sebab duduk sebelah MaMa-G
16.Haha.Masak untuk diri sendiri pun jarang, Aniq tahu ija rajin masak ke tak time belaja kt Shah Alam.Lani  dh duduk dengan parents NaNhadoooooooooooo.Memang tak la.Nak gorneg nugget untuk Aish pun kekadang malas..
17.Rajin bila kena waktunyaTime study dulu memang rajin bila time exam.Sekarang pun rajin jugak bak kata MrsTan(bini boss)dia cakap kt menantu dia.Thank you Mrs Tan :-)
18.Ye la agaknya..KaKak-G je tahu bila adik dia merajuk
19.Selagi mampu.Insya-allahi ija akan tolong
20.Yang ni memang tak betul.Tidur tak sedar diri.Macam KaKak-G kata "ko tidur mati la dik"

Ok BYE..

Jumpa next entry








Saturday, October 22, 2016

BLOG BERSAWANG

HYE.

BERKURUN LAMANYA TAK UPDATE BLOG


*Hari ni hari Sabtu dan saya kerja seorang diri.Kak Rose tak datang makcik dia meninggal, dan Shira ada urusan penting yang tak dapat nak dielakkan*
* Menunggu #AHTAN dengan penuh debar
* Harapnya tak ada kerja yang urgent
* Nak settle kerja yang pending " bak kata #AHTAN kerja yang penting tapi tak terlalu urgent"



Kalau rajin..Balik rumah nak buat entry baru.
KALAU RAJIN LA..
bYe

Tuesday, December 30, 2014

Random

Kenangan Mengusik Jiwa 2014

Hidup tak selalunya indah.  Kadang kita kat atas dan kadang kita ada kat bawah. Start dari Januari dan Februari yang suam2 kuku je.Rutin masih sama menjadi pekerja kedua terbaik kepada #ahtan. Walaupun kadang-kala rasa macam nk anta notis 24jam berhenti kerja,alhamdulillah masih mampu bertahan sampai sekarang.

Akhir bulan March 2014 bercuti bersama keluarga tercinta.#kebandungkekita. Seronok dapat berkumpul bersama-sama.kalau cerita pasal kerja memang tiap2 bulan kerja banyak. Pendek kata selagi belum tutup mata kerja...kerja...kerja..

Terus cerita pasal Aidilfitri. Tahun ni meriah banyak sebab aish raya ngan kami kt sini. #iishappyuall.Tema baju tahun ni pink kaler. Masih dapat duit raya. #syukur. Walaupun tak banyak macam aish tapi ada la jugak. 

Pasti terus cerita bulan Disember. Diberi peluang kali ke-2 untuk jejaskan kaki ke tanah suci. Dia punya perasaan gembira tak terkata.this time pergi time musim sejuk tak macam dua tahun lepas musim panas. Kali ni Pakcik Razali bawak cucu dan menantu. Rezeki along ngan aish. Rasa bersyukur sangat. 
 

Rasanya rutin 2015 tak jauh beza dengan 2014. Misi mengumpul uwang pula tahun ni. Insya Allah 

Tetapi sedih apa yang sedang berlaku ketika ini. MH370,MH17,QZ8501. Banjir yg melanda pantai Timur. Kita memang sedang di uji oleh-Nya. 

Keluarga saya kekuatan saya.

#proud to be anizarazali kerana wa dh pandai selfie. Haha... ;)😝😛😜
-x Perlu la nk tunjuk kan-

Actually aniza dh gemok la. 😋 -ini FAKTA-




  Semoga ianya berjalan lancar dan saya nantikan kejutan di tahun 2015. Rasa macam nk rajin kan diri update blog.